Vilanova del Vallès

Comunicat del Partit dels Socialistes de Catalunya

  • COMUNICAT DEL PSC
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC fa una crida a posar fi a la violència, mostra el seu suport als ferits i reivindica el paper dels cossos de seguretat com a servidors públics

El Partit dels Socialistes de Catalunya reitera avui la seva condemna a qualsevol fet violent i fa una crida a posar fi als aldarulls que des de fa sis dies afecten la capital catalana i el conjunt del país. El partit segueix amb interès l’evolució de les 14 persones ingressades en els hospitals catalans, dos d’ells en estat molt greu, un Policia Nacional i una manifestant, i espera que es recuperin el més aviat possible. El PSC vol posar de relleu el paper dels cossos i forces de seguretat, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra, com a servidors públics i en la seva tasca per garantir la seguretat i aïllar els violents.
 
Les xifres de balanç de persones afectades i de danys materials facilitades pel Centre de Coordinació Conjunt (CECOR) posen de manifest que cal acabar amb aquests episodis violents.

  • Hi va haver prop de 500 assistències per part del Servei d’Emergències Mèdiques.
  • 288 agents van resultar ferits, 153 dels Mossos d’Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.
  • La valoració aproximada dels danys materials ocasionats a la ciutat de Barcelona és de dos milions i mig d’euros. Els danys materials causats a l’aeroport Josep Tarradellas, d’un milió i mig d’euros.

Aquestes xifres ens recorden avui que la violència no pot ser el camí i que aquesta ha de ser condemnada de forma explícita i clara des del primer moment.
 

Paraules clau: